Kohokohdat

Highlights

2023

Tämän vuoden tuloksista vastasi yksinomaan Alpo (Exåress Monkey Business), josta tuli vuoden aikana Suomen juniorimuotovalio. Lisäksi se sai kaksi aikuisten sertiä, juniori-cacibin ja oli muutamaan kertaan VSP, ROP- ja/tai VSP-juniori. Vuoden lopussa Alpo suoritti käyttäytymisen jalostustarkastuksen hyväksytysti.

Alpo kävi vuoden aikana myös terveystarkastuksissa; terveet silmät, 0-kyynärät, terveet olkapäät ja selkä, veriarvot ok (CK, ALAT, ASAT). Lonkat -/B eli traumataustan (murtunut reisiluu 3kk iässä) vuoksi vasenta lonkkaa ei lausuttu. Jalostuksellisesti Alpon lonkat kuitenkin arvotetaan lausutun B-lonkan mukaan.

Myös Helga (Pormestarin Helga) kävi uusimassa silmätarkastuslausuntonsa; distichiasis.

Isla (Walman Actually I'm The One) jouduttiin lopettamaan akuutin hengitystiesairauden vuoksi. Lämmin osanotto Islan perheelle ja kiitos näistä kaikista vuosista!

2022

Vuosi oli ihana ja hirveä. Kauan suunniteltu ja odotettu Roopen (Buffing Pilviparta) viidennen polven lapsenlapsi näki päivänvalon; Alpo (Exåress Monkey Business). Pentueen alkutaival oli kuoppainen ja pennut ottivat vauhtia elämään ajokoirapentueessa täällä omien appivanhempieni luona. Toisaalta suuri suru, mutta toisaalta pääsin itse seuraamaan pentuja alusta alkaen. 

Ilo uudesta pennusta muuttui aika nopeasti suureksi huoleksi, kun Alpon reisiluu murtui tapaturmaisesti kolmen kuukauden iässä. Toipilasaika oli pitkä ja kurja, mutta siitä selvittiin ja sittemmin tämä ei ole Alpoa vaivannut.

Hetken pääsimme elämään uutta normaalia elämää, kunnes matto vedettiin taas jalkojen alta. Pappakoira Antilla (Exåress Be My Valentine) repesi polven eturistiside ja päädyimme sen kohdalla eutanasiaan. Antti oli koira, joka kolahti syvälle.

Samana päivänä, kun Antti laitettiin ikiuneen lähti myös Demo (Walman After Eight) sateenkaarisillalle. Lämmin kiitos Demon perheelle näistä kaikista vuosista!

Kaikesta kurjuudesta huolimatta syksymmällä käytiin Alpon kanssa tutustumassa lampaisiin ja muutamassa näyttelyssä, joista kirkkaimpana muistona RYP2-pentu Kotkasta.

Karkkari Sauli (Ans Kattoo CAP Kaiser) kävi vuoden aikana muutamassa näyttelyssä keräämässä pari vara-sertiä ja läpäisi luonnetestin kaikki osa-alueet plussalla. Tarkempi raportti KoiraNetistä ja video löytyy youtubesta. Myös terrieri Helga (Pormestarin Helga) osallistui yhteen näyttelyyn vara-sertin verran. Tyttärensä Hirviluolan Kultahippu veti äidistään pidemmän korren ja oli loppuen lopuksi RYP-3 ensimmäisessä näyttelyssään. Kokeissa Helga kävi tekemässä viimeiset tulokset luolakoirien taipumuskokeen käyttövaliotitteliin - FI KVA-LUT.

2021

Koronavuosi pahimmillaan, joten oli hyvä aika lisääntyä itse ja tehdä yhdet terrierin pennut. Meille syntyi tytär ja saksanmetsästysterrieri Helga (Pormestarin Helga) sai viisi urosta ja yhden nartun. Aiemmin keväällä ennen pentuja Helgasta tuli FI KVA-LUME eli Suomen Käyttövalio luolakoirien metsästyskokeesta.

Karkkari Sauli (Ans Kattoo CAP Kaiser) suoritti avoimen luokan vesityökokeen täysin pistein. Yhdessä ainoassa näyttelyssä käytiin, mutta siitä EH:sta ei ole paljon kerrottavaa jälkipolville.

Silmätarkastuksessa kävi Helga ja Antti (Exåress Be My Valentine). Helgalla ylimääräisiä ripsiä (distichiasis) ja Antilla edelleen 8-vuotiaana terveet silmät.

Laumasovun ylläpitämiseksi Arska (Exåress Party Animal) muutti ystäväperheeseen viettämään eläkepäiviään.

2020

Karkkari Sauli (Ans Kattoo CAP Kaiser) korkkasi vuoden terveystarkastuksilla; terveet silmät, B-lonkat, 0-kyynärät, selän osalta LTV0, VA1 eli lievä nikamien epämuotoisuus. Valitettavasti samalla löydettiin spondyloosimuutoksia, mutta virallista lausuntoa niistä ei anneta alle 2-vuotiaalle koiralle. Kennelliiton antamassa lausunnossa kuitenkin lukee: Rintarangan keskiosan nikamat epänormaalin lyhyet ja niissä spondyloosimuutoksia.

Nuorten luokan vesityökokeen Sauli suoritti kesän lopulla parhain mahdollisin pistein ja näyttelyissä käytiin Saulin kanssa vara-sertin ja vara-cacibin verran.

Terrieri Helgalle (Pormestarin Helga) tehtiin muutamat terveystarkastukset; polvet terveet, geenitestit HUU kantaja ja PLL kantaja.

2019

Demo (Walman After Eight) keräsi liudan veteraanititteleitä vuoden aikana; Viron, Latvian, Liettuan ja Baltian veteraanimuotovalio. Niiden lisäksi siitä tuli messarissa vielä Veteraani Voittaja 2019 ja Helsinki Veteran Winner 2019. Tittelien lisäksi se se oli vuoden aikana RYP-4, 2 x ROP, 3 x ROP-vet, 4 x VSP-vet. Hieno lopetus pitkälle ja menestyksekkäälle näyttelyuralle!

Antti (Exåress Be My Valentine) suoritti käyttäytymisen jalostustarkastuksen hyväksytysti. Tämän myötä Antti on suorittanut hyväksytysti kaikki Suomessa saatavilla olevat luonnetta mittaavat testit.

Arska (Exåress Party Animal) puolusti edellisen vuoden erikoisnäyttelyn voittoaan ja oli tänä vuonna VSP ranskalaisella kasvattajatuomari Bernard Pouveslella (kennel du Pré aux Vanneaux). Erikoisnäyttelyn lisäksi se oli VSP Porvoossa toisella kasvattajatuomarilla Gunilla Skallmannilla (kennel Carnac's).

Ripasta (Marisa Dirósa van Hoefflaecken's Cocó) tuli vuoden aikana Ruotsin muotovalio, Ruotsin näyttelyssä se oli myös RYP-2. Suomessa se oli kertaalleen ROP.

Vuoden aikana koiramäärä kasvoi yhdellä karkeakarvaisella saksanseisojauroksella; Sauli (Ans Kattoo CAP Kaiser). Sauli ehti tulla vuoden lopulla pentuluokka-ikään ja se oli messarissa VSP-pentu.

2018

Demo (Walman After Eight) kävi Norjassa, jossa siitä tuli Norjan muotovalion lisäksi Pohjoismaiden muotovalio. Kesän aikana se teki pari tulosta paimennuskokeista Suomessa (PAIM1-ERI & PAIM1-H). Joulukuussa Demo ja Tiina matkustivat rodun kotimaahan Hollantiin osallistuakseen paikalliseen paimennustapahtumaan. Ensimmäisenä koepäivänä he tekivät IHT-1 luokassa ok tuloksen, sijoitus 5/13. Toisena päivänä IHT-2 luokassa he ylittivät itsensä ja voittivat luokan hyvällä tuloksella!

Antti (Exåress Be My Valentine) kävi silmätarkastuksessa; terveet silmät.

Arska (Exåress Party Animal) voitti vuoden erikoisnäyttelyn, tuomarina Roel van Veen Keur. Erikoisnäyttelyn ROP-voiton lisäksi se oli pari kertaa VSP, sai yhden cacibin ja Latvian reissun täytekoirana siitä tuli Latvian Voittaja 2018. Silmätarkastuksessa käytiin toteamassa, että siellä se lievä distichiasis edelleen on. Arska teki vuoden aikana myös lukukoiran töitä lähikoululla.

Ripa (Marisa Diròsa van Hoefflaecken's Cocó) saavutti vuoden aikana kansainvälisen, Latvian, Liettuan ja Baltian muotovalion arvon, lisäksi se oli Latvian Voittaja 2018. Suomessa se oli muutaman kerran ROP ja sai yhden cacibin. Silmätarkastuksessa käytiin tarkistamassa onko silmissä edelleen kaihi ja koska lausunto oli "kortikaalinen katarakta" päätettiin Ripa steriloida.

Jouluyllätyksenä käytiin hakemassa isännälle saksanmetsästysterrieri Helga (Pormestarin Helga). Sillä tavalla yllätyksenä siis, että oltiin ihan muuten joulureissussa, kun isäntä rupesi katsomaan pentutarjontaa ja saman päivän kotimatkalla Helga istui jo kyydissä matkalla meille kotiin. 

2017

Demo (Walman After Eight) saavutti Ruotsin ja Valko-Venäjän muotovalion arvon. Suomessa se oli kerran ROP, kerran VSP ja sai yhden cacibin. Demo suoritti hyväksytysti paimennuksen esikokeen 85 pisteellä.

Arska (Exåress Party Animal) saavutti Pohjoismaiden, Norjan, Latvian ja Baltian muotovalion arvon. Suomessa se oli kerran VSP hollantilaisella erikoistuomari Jo Schepersillä. Lisäksi se suoritti hyväksytysti luonnetestin +119 pisteellä. 

Ripasta (Marisa Dirósa van Hoefflaecken's Cocó) tuli Suomen muotovalio tai kuten olemme nauraneet, että Lahden muotovalio, koska kaikki sen sertit on saatu Lahdessa. Vuoden saldona Suomen muotovalion lisäksi Viron muotovalio ja Viron Voittaja 2017, Suomessa kolme kertaa ROP, yksi VSP ja pari cacibia.

2016

Demo (Walman After Eight) kävi yhden ainoan kerran näyttelyssä Suomessa, jossa se oli PU2. Lisäksi se kävi silmätarkastuksessa, jossa todettiin edelleen olevan lievä kortikaalinen katarakta.

Antti (Exåress Be My Valentine) saavutti kansainvälisen, Viron, Latvian ja Baltian muotovalion arvon. Suomessa se oli kerran VSP ja sai cacibin. Erikoisnäyttelyssä se oli ison valiourosluokan neljäs laatuarvonsanalla erinomainen. Antti osallistui myös luonnetestiin, josta se sai +159 pistettä.

Arskasta (Exåress Party Animal) tuli vuoden aikana kansainvälinen, Suomen, Ruotsin, Viron ja Liettuan muotovalio. Se oli vuoden aikana Suomessa kolme kertaa ROP sai valioittavan sertinsä ja pari cacibia. Kirsikkana kakun päällä se oli RYP-4 valioituessaan Äänekoskella.

Vuoden lopulla poikien kaveriksi muutti tyttö nimeltä Ripa (Marisa Dirósa van Hoefflaecken's Cocó). Olin luvannut Ripalle eläkekodin, kun sen jalostustyöt on tehty, mutta silmätarkastuksessa saatu lausunto "posterior polaarinen katarakta" aikaisti eläkettä suunniteltua aiemmaksi. Muuten terveyden osalta Ripalla on B-lonkat, 0-kyynärät ja selkä LTV0. Aiemmin vuoden aikana Ripa oli saavuttanut liudan titteleitä: Viron, Latvian, Liettuan ja Baltian juniorimuotovalio, Tallinnan Juniori Voittaja 2016 ja Latvian Juniori Voittaja 2016. Lisäksi se oli erikoisnäyttelyssä PN4 ja sai vara-sertin.

Walma (Chappers All For Love) päästettiin sateenkaarisillalle.

2015

Demo (Walman After Eight) oli kertaalleen näyttelyissä VSP ja kävi terveystarkastuksilla. Silmistä löytyi valitettavasti lievä kortikaalinen katarakta. Polvet 0/0.

Walma (Chappers All For Love) kävi silmätarkastuksessa ja silmät olivat terveet.

Antti (Exåress Be My Valentine) tuli Suomen ja Liettuan muotovalioksi. Lisäksi se sai Liettuasta Liettuan Voittaja 2015 tittelin. Suomessa se oli kertaalleen VSP ja sai valioittavan sertinsä.

Arska (Exåress Party Animal) saavutti vuoden aikana uskomattoman määrän titteleitä! Siitä tuli Viron, Latvian, Liettuan ja Baltian juniorimuotovalio, Viron Voittaja 2015, Viron Juniori Voittaja 2015, Latvian Juniori Voittaja 2015, Baltian Juniori Voittaja 2015 ja vielä Helsinki Winner 2015. Suomesta se keräsi kuusi sertiä, neljä cacibia, kolme kertaa se oli VSP ja kaksi kertaa ROP. Harmillisesti terveystarkastuksilla tulokset ei ollut toivotunlaiset, kun kyynäristä tuli lausunto 2/1 ja silmissä lievä distichiasis. Lonkat sentään olivat A/A ja sydämen sivuääniä ei ole.

2014

Isla (Walman Actually I'm The One) saavutti Suomen ja Viron muotovalion arvon. Se oli Suomessa kerran VSP ja sai valioon vaadittavan sertin.

Demo (Walman After Eight) tuli vuoden aikana kansainväliseksi, Latvian, Liettuan ja Baltian muotovalioksi.

Antti (Exåress Be My Valentine) saavutti heti vuoden alussa Viron juniorimuotovalion arvon. Sitten käytiin terveystarkastuksilla ja oltiin iloisia tuloksista; terveet silmät, A-lonkat, 0-kyynärät ja 0-polvet. Valitettavasti ilo oli lyhytaikainen, kun Antti rupesi ontumaan toista etujalkaansa eikä se millään mennyt levolla ja lääkkeellä pois. Tarkemmat kuvat osoitti olkavarressa muutoksia, jotka viittasivat irtopalaan. Antin olkapää tähystysleikattiin ja vaiva jäi eläinlääkäriin. Toipuminen sujui hyvin ja loppu vuoden aikana Antti ehti keräämään sen seitsemän sertiä, cacibin, oli kerran ROP ja neljä kertaa VSP. Se suoritti myös MH-luonnekuvauksen hyväksytysti.

Valitettavasti menetimme Roopen (Buffing Pilviparta) elokuussa luusyövälle. Hetken Roopen menetyksestä toivuttua yksin jääneen Antin kaveriksi muutti sen velipuoli Arska (Exåress Party Animal).

2013

Isla (Walman Actually I'm The One) keräsi vuoden aikana näyttelyistä kolme vara-sertiä.

Demo (Walman After Eight) saavutti Suomen ja Viron muotovalionarvon lisäksi Suomen näyttelyistä cacibin ja oli muutaman kerran VSP. Erikoisnäyttelyssä se oli 4. paras uros, tuomari Hartmut Mohr, Saksa, kennel von den fünf Mohren. Demo suoritti hyväksytysti MH-luonnekuvauksen ja starttasi muutaman kerran toko-kokeissa. Terveystarkastuksilla 0-polvet, selkä SP0 ja LTV3, ei sydämen sivuääniä. Vuoden tulosten perusteella Demo palkittiin Ikipyörä-kiertopalkinnolla aktiivisesta osallistumisestaan eri lajeihin ja Esson Kivellä toko-tuloksistaan. 

Walma (Chappers All For Love) oli pari kertaa ROP kv-näyttelyssä. 

Keväällä lauma kasvoi yhdellä ystävänpäiväpennulla; Antti (Exåress Be My Valentine). Pentuluokissa Antti oli useamman kerran ROP-pentu, kesällä Helsingissä myös RYP2-pentu ja syksyllä vielä erikoisnäyttelyn ROP-pentu kasvattajatuomari Hartmut Mohrilla (von den fünf Mohren). Vuoden tulosten perusteella Antti palkittiin Vuoden Schapendoes urospentuna.

2012

Isla (Walman Actually I'm The One) sai näyttelyistä pari vara-sertiä. Terveystarkastuksilla terveet silmät, A-lonkat, 0-kyynärät ja normaalit veriarvot (ALAT, ASAT).

Demo (Walman After Eight) sai vuoden aikana ensimmäiset tittelinsä, kun siitä tuli Viron ja Latvian juniorimuotovalio. Tottelevaisuuskokeissa se teki kakkos- ja kolmostulokset alokasluokasta. Terveystarkastuksilla terveet silmät, A-lonkat ja 0-kyynärät.

Roope (Buffing Pilviparta) ja Walma (Chappers All For Love) kävivät silmätarkastuksessa, molemmilla terveet silmät. Walma astutettiin kesällä uroksella Zwolle-Rolle van het Rollecaterdeel, mutta valitettavasti tiineys keskeytyi vain viikkoa ennen pentujen odotettua syntymää. Samalla, kun kuolleet pennut leikattiin ulos otettiin Walmalta myös kohtu pois.

Olli (Buffing Croque-Carl) tuli tiensä päähän ja päästettiin sateenkaarisillalle 11 vuoden iässä.

2011

Walman A-pennut syntyivät pitkäperjantaina 21.4.2011 yhdistelmästä Buffing Henkie Smit x Chappers All For Love. Yksi uros ja yksi narttu - ihmekaksoset. Vuoden lopulla Voittaja-näyttelyssä pennut olivat ROP- & VSP-pennut; Demo (Walman After Eight) & Isla (Walman Actually I'm The One).

Roope (Buffing Pilviparta) oli erikoisnäyttelyssä VSP-veteraani hollantilaisella Erica Bakker-van de Woestijnella. Muuten näyttelyistä kertyi 4 x ROP-vet, 3 x VSP-vet, ROP, 3 x VSP.

Walma (Chappers All For Love) oli puolet vuodesta pentulomalla, mutta ehti syksyllä suorittamaan MH-luonnekuvauksen hyväksytysti ja hankkimaan tarvittavat tulokset kansainväliseen ja Norjan muotovalionarvoon.

2010

Roope (Buffing Pilviparta) teki tokon alokasluokasta yhden ykköstuloksen ja muutaman muun startin. Lisäksi sen silmät olivat edelleen silmätarkastuksessa terveet.

Walma (Chappers All For Love) tuli vuoden aikana Suomen ja Viron muotovalioksi. Suomessa se oli neljä kertaa ROP, sai neljä sertiä ja pari cacibia. MH-luonnekuvaus keskeytettiin ohjaajan toimesta. Terveystarkastuksilla käytiin; terveet silmät, B-lonkat, 0-kyynärät ja normaalit veriarvot (ALAT, ASAT). Pentusuunnitelmat saivat siivet.

2009

Roope (Buffing Pilviparta) oli erikoisnäyttelyssä 3. paras uros norjalaisella kasvattajatuomari Anne-Cathrine Unelsrödillä (Bondekonens). Muutamassa tokokokeessa käytiin tekemässä kakkos- ja kolmostuloksia alokasluokasta. Roope suoritti MH-luonnekuvauksen hyväksytysti. Silmätarkastuksessa Roopen silmät oli terveet.

Olli (Buffing Croque-Carl) teki tokon avoimessa luokassa ykköstuloksen ja silmätarkastuksessa silmät oli terveet.

Walma (Chappers All For Love) oli muutaman kerran ROP-pentu ja sai vuoden aikana yhden VARA-SERTin.

Roopen tytär Hertta (Aurinkokeijun Please Please Me) muutti lauman jatkoksi. Siitä tuli aikanaan kansainvälinen, Suomen, Viron ja Latvian muotovalio. Sillä oli terveet silmät, mutta valitettavasti epänormaalin korkeat veriarvot (ALAT, ASAT), joiden vuoksi siitä ei ollut jalostuskoiraksi. Hertta muutti 5-vuotiaana uuteen kotiin, jossa se eli aina 14-vuotiaaksi asti.

Vuoden lopussa haimme Saksasta yhteistyössä Hertan kasvattajan kanssa urospennun; Urho (Dancing Bear's Incredible Iceman). Urhosta kasvoi komea nuorimies ja sen terveys oli priimaa: terveet silmät, A-lonkat, 0-kyynärät ja normaalit veriarvot (ALAT, ASAT). Valitettavasti Urho oli kuitenkin hyvin epäileväinen luonne vieraita kohtaan ja päädyimme yhdessä sijoitusperheen kanssa, että he lunastavat Urhon itselleen. Urho eli 12-vuotiaaksi rakastettuna perhekoirana omassa lähipiirissään.

2008

Roope (Buffing Pilviparta) kävi jonkun verran näyttelyissä sijoittuen joka kerta vähintään paras uros luokassa. Silmätarkastuksessa Roopen silmät olivat terveet.

Olli (Buffing Croque-Carl) teki tottelevaisuuden alokasluokassa kolme ykköstulosta ja ansaitsi koulutustunnuksen TK1.

Kennelnimen nimikkokoira Walma (Chappers All For Love) muutti Ruotsista meille marraskuussa.

2007

Roope (Buffing Pilviparta) oli erikoisnäyttelyn VSP, tuomari Anne-Marie Beenen-Sluijters Hollannista. Kaiken kaikkiaan Roope oli vuoden aikana kerran ROP ja kaksi kertaa VSP.

Syksyllä pojat Roope ja Olli (Buffing Croque-Carl) kävivät luonnetestissä. Roopen tulos +84, laukauskokematon (raportti) ja Ollin +144, laukausvarma (raportti).

Olli kävi myös läpivalaisussa ja tuloksena A-lonkat sekä 0-kyynärät.

2006

Vuosi alkoi Champion of Champions & Veteran of Veterans -gaalassa, johon Roope (Buffing Pilviparta) sai kutsun ilmeisesti erikoisnäyttelyvoittonsa ansiosta. Gaalaan kutsutaan Koiramme-lehden näyttelykoirakilpailun satakunta parasta valiota ja veteraania. Kokemus oli ikimuistoinen kaiken kaikkiaan, mutta sen kruunasi vielä se, että kasvattaja Paula juonsi tuolloin tapahtuman.

Muutoin näyttelyissä Roopella oli menestyksekäs vuosi, sillä se oli Suomessa seitsemän kertaa ROP ja kerran VSP. Siitä tuli vuoden aikana Ruotsin muotovalio ja Voittaja 2006.

Olli (Buffing Croque-Carl) suoritti hyväksytysti BH-kokeen.

2005

Vuoden aikana Roopesta (Buffing Pilviparta) tuli kansainvälinen, Suomen, Viron ja Hollannin muotovalio sekä Amsterdamin Voittaja. Lappeenrannassa, jossa Roopesta tuli Suomen muotovalio se sijoittui myös ryhmässä kolmanneksi.

Tallinnassa, jossa Roopesta tuli kansainvälinen ja Viron muotovalio, se oli ROP ja RYP-3.

Erikoisnäyttelyssä Roope oli ROP, tuomari Godelieve de Wit-Bazelmans (kennel van de Korte Toren). Kaiken kaikkiaan 13 Suomen näyttelystä Roope oli ROP kahdeksan kertaa, sai muutaman sertin ja cacibin.

Loppuvuodesta Hollannin erikoisnäyttelyssä ei tullut Roopelle erinomaista enempää, mutta viikkoa myöhemmin Amsterdamin Voittajassa se oli ROP ja sai Hollannin muotovalioon vaadittavat sertipisteet. Rodun arvosteli Roel van Veen-Keur. Roopesta tuli ensimmäinen Pohjoismaissa kasvatettu ja asuva Hollannin muotovalio.

Vuosi lopetettiin käymällä terveystarkastuksilla. Roopella A-lonkat, 0-kyynärät ja terveet silmät. Aiemmin oltiin jo saatu PRA-markkeritestin tulos aa, joka osoitti ettei Roope kanna PRA-silmäsairausgeeniä.

2004

Vuoden aikana Suomesta Roope (Buffing Pilviparta) keräsi muutamat sertit, cacibin ja oli pari kertaa ROP.

Marraskuussa lähdimme kasvattaja Paulan kanssa Hollantiin erikoisnäyttelyyn ja Amsterdamin Voittajaan. Erikoisnäyttely oli melkoinen kokemus. Koiria arvosteltiin kaiken kaikkiaan hieman yli 200 kuudessa eri kehässä. Roope kilpaili tuohon aikaan nuorten luokassa. Nuorten luokan uroksia esitettiin yhteensä 15, ne arvosteli Jan de Gids. Roope oli ainut erinomaisella palkittu, mutta tiesimme sen vasta, kun se oli voittanut luokkansa. Tuohon aikaan Hollannissa kirjoitettiin saadut tulokset kehän viereen tulostauluun. Parhaaksi urokseksi sen valitsi Roel van Veen-Keur ja hän yhdessä Anne-Marie Beenen-Sluijtersin kanssa teki siitä rodun parhaan ohi edellisvuonna voittaneen nartun Lokke Lonneke Hop van't Sassenhoes. Rodun paras palkitaan Flairamy's Trofee -kiertopalkinnolla. Sen lisäksi Roope palkittiin näyttelyn parhaana juniori- ja nuorten luokkien koirana De Backxbeker -kiertopalkinnolla. Lisäksi Roope sai kaksi Hollannin sertipistettä.

Viikkoa myöhemmin Amsterdamin Voittajassa tulos toisin päin Lokke Lonneke ROP, Roope VSP ja kaksi sertipistettä lisää. Tuomarina Anne-Marie Beenen-Sluijters. Hollannissa valioksi tulee neljällä sertipisteellä, kolmesta eri näyttelystä ja viimeiset pisteet saadessaan ikää pitää olla vähintään 27kk. Roopen titteli jäi muutamasta säännöstä kiinni, joten uutta reissua se tiesi. Sertin Hollannissa saa paras uros ja paras narttu, tavan näyttelyssä yhden, erikois- ja voittaja-näyttelyssä kaksi.

2003

Roope (Buffing Pilviparta) syntyi tammikuun 29. päivä ja olisiko ollut parin viikon ikäinen, kun vietin Paulalla kokonaisen hiihtoloman ja kaikki muutkin viikonloput. Ihan itse sain valita pentulaatikosta oman koirani ja kahden siniharmaan väliltä valintani suoritin.

Roope osallistui vuoden aikana muutamaan pentunäyttelyyn, jossa se oli kolme kertaa ROP-pentu. Messarissa junnuluokassa se oli ERI2.

2002

Vuoden aikana harjoiteltiin koiranomistamista, lyöttäydyin kasvattaja Paulan kenneltytöksi ja loppuvuodesta ruvettiin odottamaan Roopen (Buffing Pilviparta) syntymää.

2001

Meidän ensimmäinen schapendoes Olli (Buffing Croque-Carl) muutti perheeseen elokuussa. Ollilla oli reipas yläpurenta, mutta se olikin maailman paras perhekoira.

Copyrights 2023 Walman Schapendoes. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luo kotisivut ilmaiseksi!